Ako dosiahnuť finančnú prosperitu?

15.06.2015 10:00

 

 

Pracujete preto, aby ste zarobili. Míňate na to svoje úsilie a čas. Čas, ktorý je Vaším životom. Nikto a nič Vám nevráti prežité minúty, hodiny, dni… Rodina je malý podnik, to vie asi každý z nás. A nijaký podnik nemôže prosperovať, ak v ňom vládne chaos a neporiadok. To platí aj pre rodinné či osobné financie.

 

Ako ste na tom Vy? Máte prehľad alebo ste načisto stratení?

 

Peniaz je guľatý, ľahko sa rozkotúľa. Dnes Vás pozývam odhaliť štrbiny, cez ktoré Vaše financie unikajú úplne zbytočne.

 

Čo vám pomôže, aby sa peniaze ľahko nerozkotúľali

Základ je vedieť, na čo peniaze míňate. Mnohí si asi hovoríte, že to zaberie veľa práce. Ale nemusí to tak byť. Existujú nástroje, vďaka ktorým nemusíte prácne zostavovať zložité tabuľky, nemusíte znova a znova niečo prepočítavať. A predsa budete mať prehľad ešte aj o tom, ako dlho Vám vydržali tenisky alebo kedy končí záruka na opravu Vašej práčky.

 

Prehľadnú evidenciu rodinných (osobných) príjmov a výdavkov, sledovanie opakovaných platieb, poskytnutých alebo prijatých pôžičiek s aktuálnym zostatkom dlžnej sumy, sledovanie záručnej doby, tiež prehľad očakávaných udalostí Vašich financií v budúcom období. Evidenciu majetku, domácnosti, spotrebu energií a pod. - toto všetko je možné získať bez väčšej námahy, ak použijete softvér domáceho účtovníctva.

 

Softvér, ktorý vám pomôže udržať financie pod kontrolou

Na internete nájdete niekoľko rôznych softvérov. Niektoré vyžadujú stiahnutie do počítača a následnú inštaláciu, iné majú formu prenosného súboru alebo môžete použiť online verziu, ku ktorej budete mať prístup vždy, keď sa pripojíte k internetu. Niektoré ponúkajú demo verziu zadarmo na vyskúšanie, iné sú zdarma úplne. Spokojne si to vyskúšajte, stačí rozkliknúť nasledovné odkazy:

 

 

Nenechávajte svoje finančné záležitosti bez povšimnutia. Hľadajte spôsoby ako ušetriť či navýšiť svoj príjem a vďaka tomu prosperujte!

 

Na ceste k finančnej prosperite Vám pomôžu aj odborné rady rodinného finančného poradcu, ktorý vám dokáže ušetriť nemalé peniaze napríklad na hypotéke, poistení, splátke úveru atď. Ak žiadneho nepoznáte a potrebujete sa poradiť, pokojne sa na mňa môžete obrátiť.

 

zdroj: valeriabadevova.e-konzultant.sk