Kedy a ako najlepšie poistiť svoje dieťa?

18.06.2015 15:45

 

 

Čo by rodič pre svoje ratolesti z lásky neurobil? Dávať všetko však často nie je rozumné a to platí aj pri uzatváraní detského poistenia. Niekedy dokonca nie je dobré pre dieťa uzatvoriť poistenie. Kedy takéto poistenie dobre zvážiť, sa dozviete v článku. 

Rodičia narodení dieťaťa v eufórii svojej ratolesti hneď uzatvárajú poistenie. Takéto rozhodnutie určite nie je zlé, ale niekedy je lepšie s ním trocha počkať.

 

Ako je dieťa najlepšie poistené?

Už ste sa zamysleli nad tým, kedy je dieťa najlepšie poistené? Odpoveď je v tomto smere jednoduchá. Najlepšie poistené dieťa je vtedy, keď je dobré poistený rodič.

 

Aj vy sa pýtate: “Prečo?”

Predstavte si, že máte sliepku, ktorá znáša zlaté vajcia. Keby ste sa mali rozhodnúť, čo si poistíte, poistili by ste si sliepku alebo zlaté vajcia, ktoré zniesla? Viem, že väčšina by sa rozhodla poistiť si sliepku, ktorá znáša zlaté vajcia.

 

Keď sa na tým zamyslíte, tak vo Vašej rodine ste vy tou sliepkou, ktorá znáša zlaté vajcia. Vďaka tomu, že chodíte do práce a nosíte domov výplatu, je o Vašu rodinu a Vaše deti postarané (z hľadiska financií).

 

Ale čo ak nebudete môcť pracovať?

Aj pre tento prípad je dobré, aby rodič bol poistený. V prípade, že by ste stratili schopnosť pracovať (či už úrazom alebo chorobou), tak poisťovňa Vám vyplatí peniaze, ktoré pomôžu nielen Vám, ale aj Vašej rodine prežiť (v závislosti od uzatvoreného poistenia).

 

Preto, keď chcete mať istotu, že o vaše dieťa bude z finančného hľadiska postarané,  dajte najskôr prednosť poisteniu seba! A až potom, čo sa poistíte Vy, rozmýšľajte nad poistením dieťaťa.

 

Mať poistené dieťa je určite dobrá voľba, ale až potom, čo je dobre poistený rodič. Pamätajte, je lepšie poistiť sliepku a nie vajcia!

 

Zdroj: valeriabadevova.e-konzultant.sk